Forum Index Technical Support FPS declining after some time of play

History

Hey,

I've noticed an issue lately where my FPS drops for some reason after some time of play.

I have my max FPS capped via NVIDIA Inspector to 220. During normal play I usually hit that FPS cap atleast when standing in hideout. During gameplay it's around 150-190 FPS.
After some maps or just idling in the Hideout my FPS starts to drop. At first barely noticeble to like 200 but over time down to 60. And it never increases again at that point.

My CPU, GPU, Chipset, NVMe Drive temperatures are all normal. CPU sitting at ~60°C, GPU at ~40-50°C, CPU Load ~25%, CPU load ~50%.
RAM load of PoE is around 2-3GB with 16GB installed of which 6+ are still available for PoE to "grab".

My power plan is set to maximum performance and tried AMD's High Performance mode, I've disabled GameDVR.

Going to character selection and zoning in again fixes the issue for some time. Restarting the game works better.

Just tried it again. Restarted game, FPS ~220, did 3 maps, FPS ~180-190.

Ingame Settings:

Fullscreen 1080p
VSYNC off
MSMA x4
Shadows+GI Low
Sun Shadow High
Post processing enabled
Water High
Texture Quality High
Texture Filtering x16
Engine Multithreading Enabled

PC Specs
CPU : AMD Ryzen 9 3900x
GPU : Zotac Geforce RTX 2080 ti
RAM : 16GB Dual Channel G-Skill Tridenz RGB Z DDR4-3200 CL 14
SSD : Samsung EVO 970 1TB NVMe
Motherboard : MSI MPG X570

Lethmyr
Oct 19, 2019 23:44:53 PM

Bump

Lethmyr
Oct 23, 2019 00:31:47 AM
  • 1